canada goose expedition parka norge salg

canada goose expedition parka kvinner, canada goose norge pris. Når du først få deg et vindu av viner, ta en titt på fargen sin. Dette vil forklare alt om hva canada goose salg Larix laricina ", kjent som tamarack , hackmatack østlige lerk , svart lerk , rød lerk , eller amerikansk lerk , er en art av lerk innfødt til Canada , fra østlige Yukon og Inuvik , Northwest Territories øst til Newfoundland , og også sørover inn i nordøstlige USA fra Minnesota til Cranesville Swamp , Maryland ,canada goose norge og det er også en disjunct befolkningen i sentrale Alaska . - Wikipedia
The Leaf River renner øst over nesten hele bredden på Ungava halvøya i det nordlige Quebec på ca 58 º nord. Det er en nydelig elv - mil etter mil med livlig stryk med noen steiner og ingen drag - og selvfølgelig følger, tilfeldigvis, den nordlige grensen av trær . Den svarte fluer der var det verste noen av oss i vår gruppe hadde sett. De var i vår suppe og kaffe , i pasta ,canada goose salg i våre ansikter og våre munner, inni hodet vårt garn og klær. Da jeg tok av meg buksene å klatre inn i min sovepose en kveld , fant jeg mine undershorts dynket i blod klemt fra døde fluer. Min lege tentmate nøkternt diagnostisert ebola . Så det var nesten en lettelse da vi ble blåst av elven på en dag altfor kaldt og blåser for fluer og tok ly opp en liten side strøm med en bit av en strand .
Min kompis Dudley og jeg satt på alle våre varme klær og windproofs og la seg på sanden med våre redningsvester for puter , dyttet hendene dypt inn i våre lommer, og bare våre øyne og tips av våre neser stikker ut av våre parka hetter. Om åtte meter over hodene våre , vinket topper av små Tamaracks , vår ly fra vinden , vilt i vinden . Halvsøvne , gjennomførte vi på en desultory diskusjon om hvor mye juling ville stille ned før det kan være greit å gå igjen . Og vi undret seg over den uvanlige frukt på disse Tamaracks . Vi var vant til små kjegler ,canada goose expedition parka mindre enn en tomme lang , på New England variasjon, men disse hadde lilla de på størrelse og farge av modne plommer . Minsten med tretthet ,canada goose expedition parka xs endte vi vår observasjon med en gjensidig , "Hmm ... ", og så vidt jeg kan huske , aldri nevnt det igjen. Så mye for marsjen av naturvitenskap.
Den tamarack , sammen med sin canada goose expedition parka størrelser trofaste følgesvenn , den svarte gran, er et symbol of the North. Det er en sunn skogholt langs nordsiden av rute 2 mellom Marshfield og West Danbury , minner meg hver gang jeg passerer at Northeast Kingdom ligger ikke langt utenfor . Utover det, er det den kanadiske bush av Cree , som kalte tamarack ( " truger tre" ) , og lenger nord , taigaen , nedtrapping inn i Barren Grounds , der , i ordene til den kanadiske poet FR Scott , " ( den ) land stirrer på solen i en stor stillhet, uendelige gjentar noe vi ikke kan høre . " Mer mundanely , en av tamarack er andre navn , amerikansk lerk , minner meg om at kanadiere ofte sier til meg: « Hei, vi ' re amerikanere , vet du . Du er Yanks . "
Det er en primitiv treet og , som furu , en forgjenger av hardtre . Men det må være mer primitive enn selv furu , som mister omtrent en tredjedel av sine nåler hver høst , den tamarack mister alle sine nåler. Men først de slår en strålende sennep gul som skiller seg ut blant grantrærne som et flagg . Nå og da en brun blob blant de gule nåler røper en gran rype fôring på kjeglene .
Cree , som har levd med tamarack i tusenvis av år ,canada goose expedition parka norge lærte ingen tvil om sine dyder ved å se sin oppførsel i vinden . Den svarte gran, som merkelige , klubb -toppet eviggrønne , svaier frem og tilbake i en lek som masten på en fortøyd seilbåt , det er perfekt til staver - teltstenger , kano staver , hvor som helst du trenger lett stivhet . Den tamarack , derimot , kaster svaier i vinden og sin topp som en langhåret moderne danser. Det er nesten perfekt for bøying inn truger rammer , og delt og barbert i styrene , med den ene enden dampet og bøyd rundt en stokk, for å bygge smale kjelker for midtvintersbålene turer . Tidlige loggere brukt det for kordfløyel veier , bønder for gjerdestolper , og båtbyggere for knærne fordi det motstår råte . Den Cree bruken deler for å gjøre kurver og , mer spektakulært , gås lokkeduer . I dag , selv om de bruker oppblåsbare lokkeduer fra sportsutstyr leverandører , og de ​​selger tamarack Lokker online .
Treet elsker vått , myrlendt bakken og massevis av sollys, så gå inn i skogen for å få det om sommeren betyr at du bør nok bruke dine Bean støvler , minst. Svarte fluer elsker sump bakken , også - den nærmeste steinete bekker pleie sitt larver av quadrillions - så du trenger beskyttelse for resten av dere , også. Vinteren i sumpen , men er fin nivå gå i dyp snø gjennom åpen skog . Cree truger er dermed mye lenger enn våre Dinky New England bjørn poter.
Når vi først flyttet hit og bygget huset vårt for noen år siden , la jeg merke til ganske mye vann beveger seg forbi i swales og underjordiske årer , og fant en gammel bever dam oppoverbakke fra oss . Det var et perfekt sted for Tamaracks . Men det var ingen, og da jeg spurte planteskoler for bog - kjærlig amerikanske arter , ingen hadde det - med unntak av en fyr i Norge som sa han hadde en haug . Prisen var fin , så jeg hadde ham ta et dusin eller så . Jeg tror ikke han hadde dem vokser i en barnehage , de så ganske vill og usortert til meg . Men han hakket løs på vår stein -hard verksted og plantet en bue av små bak vår elskede hund grav , en annen linje på kanten av akterliket feltet , og tre mer på sørvendt skråning ved foten av oppkjørselen .
Det er lett å se noen sliter. De rundt graven ikke får nok direkte sol, og linjen ved akterliket feltet ble hamret av hjort. Men de på foten av stasjonen , i lyse sol , er blomstrende . ( . Mor tilsto å skli ned dit en dag å beskjære noen villfarne grener og mate dem barskog plante mat ) Når jeg trekker inn i oppkjørselen i vinter , de er usynlige , i sommer , den mest delikate skyggen av oliven , og akkurat nå , i november , en flamme av gul - en påminnelse om siste glade dager på den nordlige kanten av verden.